Permanente ontharing of eigenlijk permanente reductie van ongewenste haren is wordt op verschillende wijze aangeboden.

Lightsheer diode laser

Lightsheer diode laser

De High Power LightSheer Diode laser is een geavanceerde technologie ontworpen om comfortabel, snel en betaalbaar ongewenste haren duurzaam te verwijderen. De LightSheer behoort dan ook tot de beste ontharings-lasers ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van zijn concurrenten. Zo is het de eerste laser die door de Amerikaanse 'Food and Drug Aministration (FDA)' keuringsdienst voor ontharing is goedgekeurd.

Lumenis is de leverancier van onder andere de LightSheer ET. Lumenis levert al meer dan 20 jaar laserapparatuur aan ziekenhuizen en klinieken over de hele wereld. Onderzoekers van de bekende Harvard universiteit hebben de goede resultaten met deze laser in wetenschappelijk onderzoek bevestigd.

 

 

Hoe werkt de LightSheer ?

Kennis van de haar groei is noodzakelijk om de werking van de Lightsheer ET te kunnen begrijpen en hoe het haar door de laser kan worden verwijderd. Haargroei is bij iedereen verschillend en afhankelijk van leeftijd, stofwisseling, hormonen, medicatie en etnische achtergrond.

 


 

Alle haren doorlopen drie ontwikkelingsfasen:

1. Actieve groeifase of Anagene fase.

Tijdens deze fase bevat de haarwortel pigment of melanine.

2. Overgangsfase of Catagene fase.

In deze periode van ongeveer 2 weken stopt het haar met groeien en bevat het niet zoveel pigment meer.

3. Rustfase of Telogene fase.

Na een periode van ongeveer 6 weken zullen de haren in deze fase spontaan uitvallen en start er een nieuw groeiproces.

Foto uitleg lightsheer

De LightSheer ET produceert een krachtige, geconcentreerde laserstraal. De energie van deze laserstraal wordt in de melanine (pigment) van de haar omgezet in warmte, waardoor de haarwortels worden vernietingd en nieuwe haargroei niet meer mogelijk is, zonder schade aan te brengen aan de huid. De haren in de groeifase (1) zijn het meest effectief te verwijderen. Dit komt doordat de haarzakjes van de haren in deze fase pigment of melanine bevatten en de haar en de haarzakjes aan elkaar zijn verbonden.

De haren in fase 2 en 3 zullen wel worden vernietigd maar omdat deze haren niet in contact staan met de haarzakjes zullen deze minder energie krijgen en zullen dus teruggroeien
Om een zo effectief mogelijk haar reductie te krijgen zijn er dus meerdere behandelingen nodig, dit loopt uiteen van minimaal 3 tot maximaal 6. De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van het te behandelen gebied en is 6 weken voor gezicht en 10-12 weken voor benen en rug.

Veilig & Huidvriendelijk

Voorbeeld LightSheer                    De huid wordt niet aan niet effectieve energie blootgesteld en daarnaast heeft de LightSheer ET een uniek koelsysteem, de z.g. ChilltipTM. Deze ChilltipTM koelt de huid in de omgeving die wordt behandeld af tot ~ 4°C.

 

Waarom de LightSheer ET?

In verschillende klinieken en schoonheidssalons wordt gebruik gemaakt van IPL voor ontharingsdoeleinden. Deze apparaten werken niet met Laserlicht maar met IPL (Intensief Puls Light). Dit licht bestaat uit verschillende golflengtes. Voor de ontharing zijn alleen bepaalde golflengtes geschikt, de overige golflengtes worden uitgefilterd, de vrijgekomen energie van de niet gebruikte golflengte moet wel worden afgevoerd d.m.v. koeling anders verbrand het de huid. IPL is niet synchroon zoals Laserlicht en gaat alle richtingen uit net zoals licht van een gewone lamp. Hierdoor gaat nog meer energie verloren en moet reflectoren het licht naar de huid leiden. De LightSheer zendt op een zuivere golflengte van 800nm uit en kan door zijn hoge vermogen ook dieper gelegen haarwortels bereiken. Hierdoor kan ook worden onthaard op plaatsen waar flitslampen en andere lasers moeten afhaken.

Tevens wijst de praktijk inmiddels uit dat het aantal behandelingen met de LightSheer gemiddeld 3 tot 6 is ten opzichte van de flitslampen waarbij voor dezelfde behandeling gemiddeld 8 tot 12 sessies nodig zijn.


 Kortom :

  • Meest effectieve wijze van ontharen
  • Geringe belasting voor de klant
  • Snel (gemiddeld 3 tot 6 behandelingen)
  • Kosten effectief
  • Lange termijn werking
  • Veilig & huidvriendelijk
  • Wetenschappelijk bewezen
  • Constante kwaliteit van de laserbundel
  • Goedgekeurd door de FDA
  • Wereldwijd toegepast

prijzen per behandeling zijn vaak misleidend!
Doordat er bij de goedkopere IPL-behandelingen gemiddeld meer behandelingen nodig zijn dan bij de Laser-aanpak
lijken de tarieven van collega's met IPL-apparatuur op het eerste gezicht aantrekkenlijk.
Maak je eigen keuze, wij kiezen ervoor je een faire vergelijking te bieden!
Specialisme in ontharen;
Meestal lagere prijzen doordat er bij Laser minder behandelingen nodig zijn;
Minder rompslomp in je agenda doordat je minder vaak hoeft te komen voor behandelingen;
Kortere doorlooptijd van het traject doordat er minder behandelingen nodig zijn.